Realitatea ca un puzzle

Puzzle-ul vieții mele este în puterea mea. Știu că nu vreau orice și nici oricum și că nu mai am disponibilitatea să consum atenție și energie vitală pentru a rafina și optimiza circumstanțe și interacțiuni create pe vibrații joase. Vreau să fiu în flux, în aliniere cu esența mea, în bogăție de timp, resurse, iubire, creativitate, prieteni, bucurie, pace- totul cu ușurință. Si așa este!

Este ca și cum îmi construiesc puzzle-ul vieții mele piesă cu piesă.

Sunt piese de puzzle care se formează din momente, altele din zile, altele din etape și experiențe complexe.

Ca să introduc piesa de puzzle în imaginea de ansamblu, în tapiseria vieții mele creată clipă de clipă, am învățat să mă așez în momentul prezent cu toată atenția, energia și cu toată conștientizarea de care sunt în stare:

să fiu în ACUM.

Asta mi-a dezvoltat abilitatea de a identifica evadările din ACUM. Fricile mă proiectează într-un viitor potențial, care capătă putere de manifestare prin energia furată din momentele mele ACUM prin atenție și scenarii imaginare direcționate către acel viitor iluzoriu. Rușinea, vinovăția- mă proiectează în acel trecut în care am ales cumva (conștient sau inconștient), inadecvat față de programele, credințele, percepțiile, conceptele din neam și societate. Toate evadările către stări joase conectate cu trecutul pot să construiască scenarii înfricoșătoare care să mă plimbe către un viitor nedorit. Și tot așa, îmi fură energia din momentul prezent. Care prezent, unde e Prezentul dacă pendulez între “atunci” din trecut sau “atunci” din viitor, dacă îmi conjug realitatea doar la aceste două timpuri? STOP JOC! Puterea e la mine!

Momentul meu prezent este în puterea mea. ACUM.

Mă pot duce înlăuntrul meu sau pot observa împrejur. Pot să mă delectez cu culorile sau cu sunetul gândurilor, al emoțiilor sau al sentimentelor. Pot să aleg. Am observat că mai intervine și nevoia de a controla cum să fie sau ce să fie în realitatea mea.

Cine vrea să dețină controlul? Păi, tot eu sunt în versiunea cu nevoie de control și tot eu pot să fiu în versiunea care nu are această nevoie, care este pregătită să cedeze controlul. Și pot să aleg ce versiune a mea vreau să manifest. Pe ce bandă de frecvență/ vibrație vreau să îmi creez realitatea? Jos sau Sus?

Sunt în puterea de a alege dacă mă mențin în frecvența Adevărului meu sau dacă mă las manipulată de Adevărul altcuiva (cu risc de a mă plasa pe o frecvență nealiniată cu esența mea). Pot să aleg dacă mă adaptez la circumstanțe constant restrictive sau dacă fac saltul în experiențe noi, neștiute. Aleg să îmi accesez valențele care mă mențin în fluxul creativității, al bogăției și al iubirii. E nevoie doar de prezența și atenția constantă în ACUM. Piesă de piesă, moment de moment, se luminează puzzle-ul realității mele, devine clar și coerent. Pentru binele meu și al tuturor. Și așa este!