Marigold- pentru sufletele celor plecați dintre noi

Mereu vorbim despre culorile Toamnei, atunci când schimbăm anotimpul trecând dinspre vară către zile mai scurte, mai reci și mai ploioase. Sigur că vorbim despre culorile Naturii în Toamnă, pentru că sunt frumoase. Conectarea la Frumos este o altă cale de conectare la Divinitate și de accesare a stărilor înalte de conștiință.

Florile toamnei sunt și ele intens colorate și puternic parfumate. Mereu am considerat că parfumul florilor de toamnă este mai special decât al florilor în alte anotimpuri…mai puternic. Iar culorile lor se armonizează atât de armonios cu tot ce vedem împrejur în acest anotimp, în care paleta de nuanțe galbene- portocalii- roșii- arămii ne reamintește cât de perfectă este Natura.

Citeam undeva că floarea lunii Octombrie este Crăița sau French Marigold. Prima mea reacție când citesc despre aceste verdicte/ clasamente este de “zvâc”- altfel spus, de iritare, pentru că percepția mea este că aceste delimitări sunt subiective și că îngrădesc accesul la atenție pentru o mulțime infinită de alte minunății care ar fi putut să se identifice cu anotimpul sau cu luna la care se face referire în distincția acordată unei singure flori. Se fac topuri și clasamente peste tot- astea fiind de fapt căi subtile de separare, implicând competiție.

Las în urmă această primă reacție la clasamente/ distincții și recunosc că Crăița m-a atras mereu prin dantelarea petalelor, armonia culorilor în nuanțe perfecte de toamnă (galben- portocaliu- roșu- maroniu), forma frunzelor și parfumul ei inconfundabil. Floarea asta miroase a Toamnă. Este una dintre multele flori dedicate Maicii Domnului. Esența de Marigold- remediu floral oferă susținere în parcurgerea etapelor de schimbări importante și ajută la dezvoltarea percepției intuitive, promovând capacitatea de a înțelege și de a asimila mai ușor informațiile primite.

În tradiția Mexicană această floare este asociată cu sufletele celor morți. De fapt de-asta am început să scriu despre Crăiță- am aflat că a plecat dintre noi o fostă colegă minunată, o persoană tare frumoasă la suflet.

Citind informația asta despre Marigold, m-am gândit la ea…spuneam că în Mexic, locul de unde se pare că provine această floare, de unde a fost adusă și în Europa, deci acolo se obișnuiește să se confecționeze pentru câte un suflet o cruce din crăițe, astfel încât atunci când rudele se apropie de altarul bisericii, să pășească peste ea, eliberând în acest fel sufletul de greșelile făcute în viață (un ritual de iertare). De asemenea, există credința că aceste flori, când sunt plantate pe morminte, le oferă acestora protecție.

French Marigold- atât de frumoasă, atât de parfumată, atât de plină de semnificații, atât de admirată de mine- astăzi, o dedic sufletelor celor dragi care au plecat din această lume.