Spectacolul Divin de Armonie Colorată

Am admirat variația de culori a frunzelor Toamnei și mi-am amintit o informație interesantă: fiecare specie de copaci are propriul mecanism de pregătire pentru iarna, descompunând clorofila și alți nutrienți benefici din frunze pe care apoi îi redistribuie către trunchi și rădăcini, pentru a rezista mai bine peste iarnă când resursele de lumină sunt mai sărace.

Culorile dezvoltate diferă în funcție de mulți factori (specia de copac, tipul de sol sau gradul de stres). Cu cât frunzele rămân mai mult timp în copaci, cu atât recuperarea de substanțe nutritive se face mai bine. Toată paleta de culori este explicabilă prin chimia pigmenților: clorofila (verde), carotenoizi și favonoide, în special luteina (galbenă), beta- carotenul (portocaliu) sau antocianina (roșie).

Ce vreau să spun este că așa cum ritmul de pregătire pentru iarnă al copacilor și felul în care se întâmpă această pregătire diferă de la un copac la altul, de la o specie la alta, așa și noi, oamenii, avem propriul nostru ritm și propriile mecanisme de adaptare, de viețuire sau de “Trezire la modul de viață conștient”.

Toată omenirea parcurge aceleași etape majore în evoluție și fiecare individ își are propriul lui ritm pe Cale. Suntem toți parte din Întreg iar diversitatea noastră face ca totul să apară mai frumos și mai vioi colorat. Suntem parte din Armonia Divină la fel cum culorile pădurii toamna sunt un Spectacol Divin de Armonie colorată.

Care ar fi culorile de manifestare ale omenirii dacă alegem să ne armonizăm gândul și trăirea cu frecvența Recunoștinței, a Iubirii și a Bucuriei! Toate ar fi viu colorate și luminoase, cred. Ce-ar fi dacă lansăm această Intenție, Acum?!