Gânduri de seară- Dedicare, Devoțiune, Adevăr

Dedică-te descoperirii celor mai înalte adevăruri” îmi spune mesajul zilei- vorbe mari, gândesc eu! Aș putea să obiectez asupra fiecarui cuvânt din acest mesaj intuitiv și asta mă pune pe gânduri: e posibil să fiu într-o dispoziție cârcotașă?

Dar nu. Hai să mă aplec asupra mesajului. Intru imediat în procesări mentale ultrarapide. Mintea mă duce simultan către două direcții: Cheile Genelor și David R. Hawkins. Cheia 29, aflată în chiar inima profilului meu, la SQ, cuprinde frecvența Devoțiunii, ca har divin la care se ajunge prin darul Angajamentului, integrând umbra Dezinteresului. Cealaltă avalanșă de impresii și informații îmi vine din lumea cărților lui David R. Hawkins care spune că “…evoluţia spirituală este accelerată în funcţie de intenţie, aliniere, dedicare şi claritate, precum şi de eficienţa utilizării timpului şi a dozării efortului.”

Dar stai- în mesaj e vorba despre dedicare- iată cum am perceput Dedicarea ca fiind conectată cu Devoțiunea. Or fi? Conectate?

“Dedicarea este modul în care ne punem toată atenția, timpul, puterile, în slujba unei idei, a unei acțiuni”. Devoțiunea “pornește din inimă și face ca angajamentele noastre să fie dirijate spre a-i servi pe alții…dacă devoțiunea este orientată către o misiune atunci tot ceea ce contează este misiunea respectivă”. Tot despre intenție și atenție e vorba, până la urmă, în ambele situații.

Adevărurile cele mai înalte care se cer descoperite prin dedicare sigur că sunt diferite pentru fiecare. Tot David R. Hawkins, ne spune că “…adevărul verificabil este un produs al conținutului, al punctului din care este observat, plus al influenței intenției și contextului care, la rândul său reflectă paradigma (înțelesul).” Pare complicat. Sigur că de fapt e simplu.

Adevărul este cuprins și în Cheile Genelor- cheia 63… “adevărul este pur și simplu aici și acum- este etern, nemuritor, pur, incoruptibil și extrem de minunat de simplu. Ori de câte ori te eliberezi de îngrijorare, pășești din ce în ce mai aproape de granițele amintirii Adevărului. Ori de câte ori zâmbești sau respiri profund, ajungi mai aproape de Adevăr. Adevărul este starea ta naturală, starea ta simplă, fără complexitate sau preocupare. Cu Adevărul, călătoria interioară- încercarea de a urma îndoiala înapoi către originea sa, în munți și în mlaștini- ajunge la final. Adevărul este momentul etern al Universului”.

Mesajul acesta “al zilei” m-a dus foarte mult în Minte. Calea devoțiunii pornește din Inimă. Cobor blând din Minte în Inimă și mă odihnesc în Recunoștință. A fost și ziua de astăzi o altă zi plină și frumoasă. Marigold- floarea lunii octombrie, mă întâmpină în acest moment cu parfumul și culoarea ei. Ce frumos- e plin de flori frumoase aici pe frecvența inimii! O să scriu curând despre ea.